Egy újabb sorozattal kedveskednék Nektek, ha nem bánjátok, akkor néha feltennék recepteket is a blogra. Szeretek a konyhában ügyeskedni, sütni-főzni, és a kedvenceimet szeretném elsősorban megosztani, egy-két kép kíséretében. A mai napra a világ egyik legfinomabb sütijét hoztam, különösebb alkalmakra szoktam elkészíteni, mivel az elkészítése egy kicsit időigényes, de megéri rá szánni az időt az biztos.
Kinder Bueno szelet
Hozzávalók: 6 db tojásfehérje, 6 evőkanál kristálycukor, 1 evőkanál étolaj, 2 evőkanál liszt, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 1/ 2 csomag sütőpor, 15 dkg vágott dió/mogyoró, kb. 1/2 üveg mogyorókrém, 1 csomag babapiskóta
Krém: 1/ 2 liter tej, 6 db tojássárgája, 20 dkg cukor, 1 csomag vaníliás puding, 3 evőkanál liszt, 10 dkg (ét)csokoládé, 25 dkg margarin
Elkészítés:
Tészta:A 6 db tojásfehérjét a cukorral felverjük. Hozzáadjuk az étolajat, a sütőporos lisztet és zsemlemorzsát. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük a masszát, vágott dióval/mogyoróval megszórjuk, majd 180 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük. A még meleg tésztát megkenjük mogyorókrémmel.
Krém: A tojássárgáját, a pudingport, a lisztet a fél literből egy kevés tejjel simára keverjük. A többi tejet a cukorral felforraljuk, a tojássárgás masszát hozzá öntjük és folyamatos keverés mellett besűrítjük. A kapott krémet elfelezzük.
A krém egyik felébe belekeverjük a megolvasztott csokoládét. Kihűtjük. A margarint két részre osztjuk és gépi habverővel belekeverjük a sárga és a csokis krémbe.
A mogyorókrémmel megkent tésztára rákenjük a sárga krémet, ezt beborítjuk a cukros tejbe mártogatott babapiskótát, erre jön a csokis krém, a tetejére a 3 - 4 dl tejszínből vert kemény habot tesszük.
Egy éjszakát, vagy legalább néhány órát álljon ezután a hűtőben, utána szépen tudjuk szeletelni.
Elkészítési idő: Kb. 1,5 -2 óra
Nos, ki kapott kedvet az elkészítéséhez? :)
Várjátok a következő receptet? :)
Puszii, Ivett