Makeupfan

Makeupfan

Manikűrvadász | Szülinapi különkiadás

2014. február 09. - makeupfan

A már híressé vált Manikűrvadász immár egy éve van jelen a blogvilágban, ezért most Izabella egy születésnapi különkiadást szervezett, amire nem volt kérdés, hogy jelentkezek-e.
Most viszont nem magyar blogokról kellett vadászni, hanem külföldi bloggerináktól, akiket én nem igazán követek figyelemmel, de ezután úgy gondolom, hogy ez majd változni fog..:)
Izgatottan vártam ismét a sorsolást, nekem a Sinikilpikonna blog jutott, így szorgalmasan át is néztem a manikűrjeit. Szerintem igazán kreatív a csajszi, érdemes benézni hozzá. Bevallom nehezen tudtam választani a manik közül, egyrészt,mert több is megtetszett, viszont a körmeim most elég picik, ezért olyan alkotást szerettem volna választani, ami így is jól mutat. Az első próbálkozásom EZ lett volna, de nem sikerült vállalhatóra..:D Így a második választásom ő lett:

http://sinikilpikonna.blogspot.fi/2013/09/helmerin-perukoilta-loydettya.html

Ehhez hasonló manit még nem készítettem, ezért úgy gondoltam, hogy eljött az ideje. Egy picit variáltam csak át, végül az enyém ilyen lett:



Oké, tudom, nem lett tökéletes, de első próbálkozásnak nem olyan rossz, ugye? :)

Alapnak a Rimmel Salon Pro lakkot használtam két rétegben, majd szabad kézzel a P2 sand style lakkot használtam a középső csíknak. Végül a széleit essence vékony díszítő lakkal készítettem el.

Nektek hogy tetszik??

A többiek alkotása:



Essence 24 hand protection balm | Chocolate Fondue- Banános-csokis

Ha jól emlékszem, akkor még nem is írtam kézkrémről a blogon, pedig napi szinten használok valamilyent. Általában sosem szenvedek hiányt a belőlük, mindig akad néhány darab itthon. Ezért is agyaltam sokáig az essence téli limitált kiadású fondue kézkrémjén, de végül csak beadtam a derekam, és megvettem a csokis-banános változatot. Már egy ideje csak őt használom, ezért úgy döntöttem, hogy leírom a tapasztalataimat vele kapcsolatban, remélem még nem késő róla írni..

szuper képminőség, köszi blogger..

A márka egy ideje minden évben kiadja a téli limitált kiadású, fincsi illatú kézkrémeit, tavaly inkább a fűszeresebb,édesebb illatokon volt a hangsúly, ebben az évben viszont a gyümölcsös-csokis illatok kedvelői örülhettek a legjobban. A Chocolate Fondue névre hallgató termékek összesen 3 illatban kaphatóak, kivis, epres, és banános. Ebből kettőt tudtam csak tesztelni a boltban, az epresből nem találtam tesztert, így a kivis és banános közül az utóbbi nyert nálam.

A külsejéről ejtenék néhány szót: a dizájn igazán édes, engem megfogtak vele teljesen. A banános-csokis minta 3D-s hatású.
A megszokott kinyomós flakon, a kupak az alján található.
A hátulján találunk néhány szót a termékről, és az összetevőket is megtaláljuk.

 Összetevők (INCI lista):  (Mit olvashatunk le az összetevőlistáról?) 
Water / AquaEWG Kockázat: 0, EWG Adat: Nagyon sok,  Cocos Nucifera (Coconut) OileoEWG Kockázat: 1,  Butyrospermum Parkii (Shea) ButtereoEWG Kockázat: 0Cetearyl Alcoholeo|eu|alEWG Kockázat: 1, EWG Adat: Korlátozott,  Stearic Acideo|euEWG Kockázat: 1, EWG Adat: Közepes,  PetrolatumeoEWG Kockázat: 2, EWG Adat: Közepes,  GlycerinhEWG Kockázat: 1, EWG Adat: Közepes,  Glyceryl Stearateeo|eu,  PEG-100 StearatetiEWG Kockázat: 3 - 6, EWG Adat: Korlátozott,  Sodium HydroxideEWG Kockázat: 1, EWG Adat: Közepes,  Ceteareth-20eo|eu|alEWG Kockázat: 4 - 7, EWG Adat: KorlátozottMagnesium SulfateEWG Kockázat: 0, EWG Adat: Közepes,  CarbomerEWG Kockázat: 0, EWG Adat: Közepes,  Disodium EDTAEWG Kockázat: 1, EWG Adat: Közepes,  Lecithineo|euEWG Kockázat: 3 - 5, EWG Adat: Sok,  Tocopherola|vEWG Kockázat: 2, EWG Adat: KözepesAscorbyl Palmitatea|v|gyEWG Kockázat: 1,  Hydrogenated Palm Glycerides CitrateeoEWG Kockázat: 0, EWG Adat: Nincsen,  PhenoxyethanoltaEWG Kockázat: 3 - 4, EWG Adat: KorlátozottMethylparabenta|parEWG Kockázat: 5, EWG Adat: Közepes,  Ethylparabenta|parEWG Kockázat: 4, EWG Adat: Közepes,  Parfum / FragranceiEWG Kockázat: 8, EWG Adat: Közepes,  EugenoliEWG Kockázat: 6, EWG Adat: KözepesLimoneneiEWG Kockázat: 6 
forrás:krémmánia


Az állaga, ahogy a képen is látszik elég sűrű,szilárd, egy picit nehezebben is lehet kinyomni a tubusból, viszont elég hamar beszívódik, és nem hagy kellemetlen, zsíros érzetet maga után.
A hidratáltsága az én kevésbé száraz bőrömnek teljesen megfelel, viszont a nagyon száraz bőrűeknek nem feltétel ezt ajánlanám.
A 24 órás hatás picit túlzás, én minimum kétszer szoktam használni egy nap, reggel és este.
Az illata engem nagyon megfogott, szeretem télen a csokis illatokat, de a banános-csokis párosítás hallatán picit mű illatra gondoltam, de egyáltalán nem az. Fincsi banános illat, kellemes csoki illattal karöltve, nem émelyítő, nekem nagyon bejön. Ami még plusz pont, hogy igen sokáig érezhető,nem illan el percek alatt az illata.

Összességében szerintem egész jó kézkrém, a téli időszakra nekem megfelel, az illata is kellemes, ami nálam fontos szempont, és a hidratáltsága is egész jó. Ár-érték arányban szerintem igen jól teljesít.

Ára:1.95 Euró/ kb.600 ft



Nektek hogy tetszik?
Ti beszereztétek valamelyik illatot?
Kedvelitek az essence kézkrémeket?
Van kedvenc kézkrémetek?

Puszii, Ivett






Essence Effect Nail Polish | Jeans Sugar 07 blue-jeaned

A héten beugrottam a DM-be gyors körbenézni, hátha akad valami újdonság, és úgy megörültem, mikor megláttam, hogy már ki vannak téve a Catrice és Essence újdonságok. Sajna akkor nem sok időm volt alaposabban megvizsgálni őket, így elsősorban a lakkokra koncentráltam, és el kell hogy mondjam, kapásból vagy 10 megtetszett, nagyon eltalálták őket. Végül három essence lakk jött velem haza, de igyekszem minél előbb visszatérni, és minimum egy órát rászánni a dologra, hogy mindent alaposabban megnézhessek, a sminktermékekre is kíváncsi vagyok.
Alig vártam, hogy kipróbáljam őket, ma az egyiket fel is kentem, ha kíváncsiak vagytok rá, akkor olvassatok tovább:

Nem írtam kívánságlistát, hogy majd miket veszek meg az új szortimentből, inkább úgy voltam vele, hogy ami élőben megfog, azt megveszem. Elsőnek talán erre a lakkra csillant fel a szemem, és gondolkodás nélkül dobtam a kosárba.

A külsejéről ejtenék pár szót először: Az új dizájn nekem tetszik, nem lett csicsás,vagy nagyon feltűnő, megmaradt a már megszokott essence stílus, az üveg sem újdonság,már a régebbi limitált kollekciókban találkozhattunk vele.

Az üvege leginkább hordó alakú, amihez ezüst színű kupakot párosítottak, rajta egy matricán a lakk finishe.
A kupakon lévő másik matricán található a száma és a fantázianeve: 07 blue-jeaned.
Az üveg összesen 10 ml lakkot tartalmaz.


Az ecsete egy picit rövidebb a megszokottnál, szerintem lehetett volna hosszabb, mert így nehezebb felvinni a lakkot, pedig most elég csórik szegény körmeim, akinek pedig hosszabb a körme, annak lehet meggyűlik vele a baja, de aztán lehet csak én bénáztam. :D
Az állaga elég sűrű, felkenéskor figyelni kell vele, hogy szépen fel tudjuk vinni a lakkot.
A fedése egész jó, már egy közepe réteg is elég lenne, de én azért maradok a megszokott kettő rétegnél.

Amibe viszont nem tudok belekötni, az amit felkenés után láttam. Egyszerűen mesés, teljesen az üvegben lévő színt kapjuk, és tényleg farmer hatású a végeredmény:

Nappali fénynél


Vakuval

Tartósságáról nem tudok nyilatkozni, mivel ma kentem fel, de reménykedek benne, hogy nem lesz vele gond, kár lenne érte.

Ára: 1.95 Euro

Összességében örülök, hogy megvettem, nem csalódtam benne, a pici hibái ellenére sem, hiszen a végeredmény szerintem nagyon szép. Aki esetleg kinézte már ezt a lakkot, annak remélem tudtan segíteni a döntésben! :)

Magyarországon kb. 2 hét múlva kerül a boltokba.

Nektek hogy tetszik?
Van már farmer hatású lakkotok?
Melyik lakkot(lakkokat) néztétek ki az új szortimentből? :)

Puszii, Ivett







süti beállítások módosítása