Makeupfan

Makeupfan

Fishtail braid manikűr

2013. május 25. - makeupfan
El kell hogy mondjam, mostanában nem tudok egy értelmes manikűrt sem elkészíteni,mert vagy a végeredmény nem sikerül olyanra mint szerettem volna, vagy belenyúlok mielőtt megszáradna a lakk. Ezért is örültem meg annyira tegnap, amikor sikerült ezt a mintát elkészítenem a gyűrűsujjaimra, vele is már többször próbálkoztam,és most a végeredmény nagyon is tetszett.


Az alap szín egy szép neon -nekem leginkább a Barbie pink jutott róla eszembe- Moyra, pontosan nem tudom a számát,mert lekopott már róla az évek során. Ugyanis őt már nagyon rég vásároltam, olyan 3 éve, azóta nagyon besűrűsödött, de még tettem vele egy próbát.

Hiába lett sűrű,attól szépen fel lehetett kenni a körömre, de a rétegek vastagok lettek,mondjuk azzal még nem is lett volna gond,mert hagytam neki időt bőven száradni, de még másfél óra után sem száradt meg rendesen, úgyhogy a zuhanyzás-hajmosás procedúra után, szép nyomatokkal lett tele...Szóval ennyi volt a szépséges manikűr.

A lakkot kidobni nincs szívem,még kevesebb mint a feléig van,szerintem majd lakk higítóval megpróbálom újból használhatóvá tenni.

De szerencsére előtte sikerült lefotóznom, ezek a képek még ép állapotában készültek.


A gyűrűsujjamra rátérve,a mintát 3 különböző körömlakkal sikerült elkészítenem, és a minta a fonásra hasonlít. Igazából nem is egy nagy ördöngösség elkészíteni, de azért el lehet rontani, sajnos nekem is sikerült már.
Láttam már ezt a mintát az összes körmön elkészítve, de nekem az már túl sok volt, nekem jobban tetszik ez a gyűrűsujj megoldás.
Szerintem sokszor fogom még használni ezt a technikát,mert nagyon megtetszett.

Sajnos egyszer utazás közben kifolyt, ezért van az a csufkaság a kupaknál..:S


Napsütésben*.*

Felhasznált lakkok:

Szerintem jól válogattam össze a színeket, és jól mutatnak együtt. : )

Ha esetleg kíváncsiak vagytok rá,hogyan készült, akkor hozhatok step-by-step-et is belőle.

Nektek hogy tetszik?

Puszii, Ivett


Személyes Tag

Ma egy személyes posztot hoztam nektek, én nagyon szeretem ezeket másoknál olvasni, ez a fajta nagyon megtetszett, még Petronella's blogján találtam, és gondoltam, hogy kitöltöm én is : )

1.Van kedvenc sorozatod?
Amióta rábukkantam a Pretty little liars sorozatra, azóta olyan szinten rákattantam, hogy az nem igaz  :) Ha már nem tudtam egy napig megnézni a legújabb részt, akkor már minden bajom volt:D
Jelenleg ő a kedvenc sorozatom, és már csak 18 napot kell várni az új évadig! Juhúú :D




2.Sorolj fel 3 helyet ahová el akarsz jutni!
Sok helyre szeretnék eljutni, nagyon szeretek világot látni! De ha hármat kellene választani akkor Hawaii, Párizs és Amerika-ahol nagyon szívesen leélném életem hátralevő részét! : )

3.Melyik a legtávolabbi hely ahol jártál? 
Írországban, ott laktunk fél évig a barátommal.Nagyon szép hely, főleg Dublin,pont nekem való, igazi nyüzsgő nagyváros: )
Igaz,most is cirka 1500 km-re lakom az otthonomtól,Németországban. : )

4.Sportolsz,sportoltál valamit?
Még az általános és középiskolás koromban nagyon szerettem kézilabdázni, és a tesi órákat is nagyon szerettem, akármit is csináltunk. Ma már egyre ritkábban sportolok, néha mikor rám jön akkor eljárok futni.

5.Játszol valamilyen hangszeren?
Nem igazán vagyok az a művész lélek ilyen téren, úgyhogy nem.

6.Kedvenc virágod?
A kedvencem talán a klasszikusnak mondható vörös rózsa,azzal mindig le lehet venni egy nőt a lábáról ;)

7.Kedvenc szerencseszámod?
A szerencseszámom a 3-as, már kiskorom óta : )

8.Szoknya vagy nadrág?
Jobban érzem magam a nadrágban, de néha azért előkerül a szoknya is.

9.Kedvenc parfüm?
Most a jelenlegi kedvencem a Prada Candy. Egy igazán csajos parfüm, nagyon szeretem az édes illatát : )
10.Van kedvenc márkád?
Szerintem már nem kell nagyon említenem, hogy a kedvencem a Tally Weijl. Meg tudnám venni az egész boltot, szinte nincs olyan ruha, amit nem vennék fel belőle :D Ha  pedig sportról van szó, akkor egyértelműen a Nike.

11.Magassarkú vagy lapos?
Mivel alacsony vagyok, 162 cm, így a legjobb barátom a magassarkú, mellette sokkal nőiesebbnek érzem magam, és magabiztosabbnak. Persze a rohangálós napokon inkább otthon hagyom, hiszem akkor jól jön egy lapos ballerina : )

12.Szoktál inni energiaitalt?
Nagyon ritkán iszok, egyébként nem jellemző,sőt a szénsavas italokat is kerülöm.

13.Van tetoválásod?
Ige,van már mutattam is a blogban, és még szeretnék is egyet-kettőt, de nem sürgetem a dolgot, majd ha már milliméterről milliméterre elterveztem hogy mit akarok, akkor el is készíttetem : )



14.Kedvenc napod az évben?
Talán a születésnapom : ) Szeretem azt a sok figyelmet ami olyankor rám szegeződik :D De nagyon szeretem még a karácsonyt is, azt a meghitt hangulatot, ami akkor jellemző : )

15.Mi volt a jeled az oviban?
Ne nevessetek: szék :D

16.Kávézol?
 Igen, anélkül szinte nem is tudok felkelni :D Az erős,főzős kávékat nem szeretem, inkább a kávékülönlegességekért vagyok oda. De próbálkozom leszokni róla.


17.Tél vagy nyár?
Egyértelműen Nyár! Imádom a meleget, a nyári bulikat, kiruccanásokat, a napozós semmittevést, pancsolást és még sok mindent. Sajnos mióta kint vagyok Németben ezeket annyira nem élvezhetem, de még akkor is a kedvenc időszakom.


18.Volt már halálközeli élményed?
Nem emlékszem rá,hogy lett volna, de nagyon sok dolgot úgy élek meg. Nagyon parázok a haláltól, és egy egyszerű betegséget is túlreagálok, bepánikolok, hogy mi van ha valami nagy problémám van.

19.Hány gyereket szeretnél?
Kettőt. Egy fiút, és egy lányt : )

20. Gondolkoztál már rajta mi legyen a nevük?
Még nem igazán, elég lesz akkor agyalni rajta,mikor már ott lesz az ideje : )

Nos, ennyi lett volna, remélem nektek is megtetszett, és ti is kitöltitek, nagyon várom a ti verziótokat is! : )

Puszii,Ivett

Essence Topper-15 Glitter On Me

Ma az essence egyik topperét mutatom be nektek, amire néhányan írtátok hogy kíváncsiak vagytok, szerettem volna ezért minél előbb megmutatni, de sajnos mindig közbejött valami.Na de ma eljött az ő ideje is : )
Ugyebár ez már nem újdonság, már olyan február óta elérhető, ám én csak áprilisban tudtam beszerezni, mivel itt kint nálunk nem dupla állványos az essence állvány, és ezek a termékek így nem jutottak el ide. Sokat gondolkoztam rajta, hogy megvegyem-e de végül a kosaramban landolt,mert kíváncsi voltam rá hogy mit is tud.



A 15 számú, glitter on me névre hallgató topper rengeteg ezüst csillámot tartalmaz, és több színű hosszúkás glittert (szálakat) találunk benne, talán ez teszi érdekessé ezt a fedőlakkot.
Sokat gondolkoztam azon, hogy milyen lakkon mutatna igazán jól, végül úgy döntöttem, hogy egy nude lakkot fogok hozzá használni, az essence 70-es nude it-re esett végül a választásom.
 Egy rétegben használtam,majd a toppert egy illetve két rétegben is láthatjátok a következő képeken.
Az ecsettel egyébként jól ellehet oszlatni a szálakat, és kellő mennyiséget is vesz fel belőle.

1 rétegben


2 rétegben


Nos, azt kell hogy mondjam, hogy szép-szép, de nem lett a kedvencem. Talán üvegben jobban mutat mint a körmömön :D De persze azért próbálkozok majd színes körömlakkokkal is, hátha úgy jobban megkedvelem. : )

Nektek hogy tetszik?
Nektek melyik a kedvenc fedőlakkotok?

puszii, Ivett

Frizuratipp: Braided Bun

Ma egy mutatós, és viszonylag egyszerűen kivitelezhető frizurát hoztam nektek, aminek az elkészítése nálam olyan 15 percet vett igénybe. Szeretek új frizurákat kipróbálni, van amikor nagyon rákattanok a témára, és egyszerűen szeretnék valamit alkotni a hajammal. Ekkor szoktam körbenézelődni a híres Youtube-on, hair tutorial-ok után keresgélve. 
Sajnos, van ami nagyon megtetszik, megpróbálom elkészíteni, de kudracba fullad az egész, az egyik ilyen a French Twist-amit sehogy sem sikerült elkészítenem..:S
De tovább léptem, és keresgéltem, amíg nem találtam ezt a szuper frizurát : )

(Sajnos a képek nem lettek a legjobbak, de egyedül frizurát fotózni nem éppen a legkönnyebb..)





Annyit elárulok, hogy a kiindulópont a copf, ha kedvetek támadt nektek is elkészíteni, akkor itt van a tutorial, ami alapján nekem is sikerült! : )



Remélem elnyerte a tetszéseteket, és minél többen megpróbáljátok, szerintem közepesen hosszú hajból is gond nélkül elkészíthető! : )

Nektek hogy tetszik?
Szoktatok hair tutorial-okat nézegetni?

Puszii, Ivett




A szemöldök tetoválásról- a személyes tapasztalatom

A mai téma elég megosztó szerintem, és gondoltam, megírom az én véleményemet és tapasztalataimat ezzel kapcsolatban.

A téma pedig nem más,mint a szemöldökformázás-szemöldök tetoválás.
A szemöldök formája, színe meghatározó az arc szempontjából. Sajnos kevés embernek van tökéletes szemöldöke, és sokan "előnytelen" szemöldökkel rendelkeznek. Egyből ha rápillantok egy ember arcára, akkor a szemöldökét is szemügyre veszem, nem tudom nálam ez berögzült szokás. Persze az enyém sem tökéletes, de törekszek arra, hogy minél előnyösebb legyen.


A szemöldököm már jó régen elkezdtem kozmetikussal szedetni, olyan 13 éves korom körül, akkor már úgy éreztem, hogy muszáj valamit kezdenem vele. Nekem sajnos nem olyan jó a kézügyességem ehhez, ezért is bírtam szakemberre.Ő csak jobban is tudja hogy mi áll jól nekem.

Aztán egy idő után már a szemöldök festés is terítékre került, és nekem úgy sokkal jobban tetszett a végeredmény. Egyszer viszont sajnálatos módon, SOS helyzet állt elő, és a barátnőmre bíztam a szemöldököm kiszedését, mert ő ugyebár magának szedi és az enyémet is simán megoldja. Na igen, de hát az egyiknek szép formája lett, viszont a másik meg teljesen eltért tőle, így a végeredmény valami katasztrófa lett, folyton takartam a frufrummal, amíg nem mentem újra a kozmetikushoz...azóta sem lehet szép egyformára kiszedni..:/ Meg persze már olyan is előfordult, hogy kicsit ívesebbre szerettem volna, aztán csodálkozó szemöldököt kaptam..:/ Szóval megjártam már mindent.

Végül miután kikerültem dolgozni Németbe, és nem találtam egy kozmetikát sem-nem tudom hogy erre nincsenek,vagy mi a fene van-így egy darabig magamnak szedtem, kisebb-nagyobb sikerekkel, majd egy idő után úgy döntöttem hogy mikor legközelebb Magyarországra utazok, rászánom magam a szemöldök tetoválásra.

Elsőként is fontos, hogy hozzá értő, profi szakemberhez menj, mert elég könnyű elrontani, és egy darabig nem lehet megváltoztatni..

Szerencsére nekem a jól bevált kozmetikusom készített smink tetoválásokat, így ezzel nem volt gond, tudtam hova menjek.

Az egész két alkalomból áll, először kialakítja a formát, megmutatja, hogy neked is tetszik-e és elkészíti. Majd várni kell amíg a varrat lejön teljesen(kb. 3-4 hét), vagyis begyógyul a seb, és akkor még egyszer át kell rajta menni, így lesz tökéletes. A további teendők hasonlóak a rendes tetováláshoz, sokszor kell kenegetni, nem szabad hogy víz és erős napfény érje.

A fájdalomról: Nos én picit éreztem, de mivel érzéstelenítőt használnak így tényleg minimális a fájdalom, vagyis nem vészes. Én a rendes tetoválásnál is úgy paráztam, hogy nem bírom ki meg tutira nagyon fáj, de aztán kibírható..:)

Az árak: Ez változó, én 18 ezer forintot fizettem összesen.

És hogy mennyi ideig tart? Nekem azt mondta a kozmetikus, hogy 2-5 év alatt kikopik, vagyis ezt meg kell ennyi idő után ismételni.
Vagyis mikor már látszik, hogy kezd fakulni, és esetleg más színű lenni(legtöbbször zöld), akkor irány a kozmetikus, és nem kell megvárni amíg teljesen kifakul, és csúnya lesz.

Miután meglett a forma, így én is elbánok vele itthon, nem kell várnom,hogy mikor kerülök a kozmetikus közelébe, és nekem ez nagyon sokat jelent, úgy érzem hogy megoldódott ez a problémám.

A másik dolog, hogy az a fajta nekem sem tetszik, amikor kiszedik teljesen a szemöldököt, na az szerintem csúnya,én mindenképpen olyat szerettem volna, ami olyan hatást kelt, mintha csak be lenne festve.


Hoztam nektek előtte-utána képeket is, hogy lássátok milyen a különbség:



           


Összességében én jó dolognak tartom a szemöldök tetoválást, mert az ember időt spórol meg, és hosszú távon pénzt is. És persze nem utolsó sorban szép formájú és színű szemöldököt kap.: )



Ti hogy álltok ezzel a kérdéssel?
Ti tervezitek a jövőben a szemöldöktetoválást?

Puszii, Ivett


süti beállítások módosítása