Makeupfan

Makeupfan

Filmajánló | Félelmetesen jó filmek Halloween-ra!

2017. október 24. - makeupfan

795e9326bc2aee5230c2b082880835abTi is számoljátok a napokat vissza Halloween-ig? Én már nagyon várom, a héten nekilátok majd a tökfaragásnak is,  illetve összeszedtem Nektek a legjobb filmeket erre az időszakra. Összesen 10 filmet választottam ki, van közte igazán félelmetes, de ha nem szereted annyira a brutális horror filmeket, akkor se aggódj, van még horror-vígjáték, A Haláli hullák hajnala például nagyon nagy kedvencem, illetve néhány mesefilmet találtam, ami szintén nem az a hátborzongató kategória, mégis illik ehhez a naphoz.

Ha kíváncsi vagy a filmekre, olvass tovább! ;)

Halloween- A rémület éjszakája és Halloween 2.

Halloween éjjele - a Mindenszentekről Halottak napjára virradó éjszaka. Michael Myers, a mániákus gyilkos ekkor tör ki az elmegyógyintézet falai közül, hogy visszatérjen egykori rémtettének színterére. A maszk mögé rejtőző, bomlott agyú férfi útját halottak szegélyezik... 

Kísértetek éjszakája- Boo (2005)

 A négy jó barát, Emmett, Freddy, Marie és Kevin, és Kevin kissé nehezen kezelhető barátnője, Jessie elhatározzák, hogy Halloween éjszakáját az elhagyatott kórházépületben töltik. Egy fiatalember, Allen találkozik édesapja régi barátjával, Arlo Ray Bainesszel, és megkéri őt, segítsen elveszett húga, Meg nyomára bukkanni - szintén az elhagyatott kórházban. A két csoport összefut a kórház kísértetjárta harmadik emeletén, az elmegyógyászati szárnyban, és rájönnek, hogy csapdába estek. Jessie-t víziók gyötrik a múltból, amelyekből nyomasztó dolgokra derül fény... Egy Jacob nevű, egykori ápolt megerőszakolt egy kislányt, majd felgyújtotta a kórházat. A szelleme pedig most az ő testüket birtokolva próbál kitörni, mindeközben megmérgezi őket a gonosszal...

 

Rém-rom (2006)

A három fiatal barát, DJ, Chowder és Jennyigazán különleges dologra lesznek figyelmesek. A környéken lakik a mogorva, magának való vénember, Nebbercracker. Az ő háza azonban cseppet sem olyan, mint a környékbeli otthonok. Kiderül ugyanis hogy az öreg felesége évekkel ezelőtt elhunyt, és gonosz szelleme irányítja a régies, ócska házat. A fiatalok felfedezni mennek az élőházba, ám hamar hatalmas kalandba találják magukat.

 

Addams Family - A galád család (1991)

A jóravaló, rémes hagyományait hűen őrző Addams család idillje felett sötét felhők gyülekeznek. Egy tönk szélére jutott ügyvéd és egy rémes perszóna kiterveli, hogy a nő fiát (Christopher Lloyd) pénzszerzés céljával becsempészi Addamsékhez, elhitetve, hogy ő a családfő rég eltűnt bátyja. Az ál nagybácsi csakhamar lelki válságba kerül: megszereti új családját...

 

Adsz vagy kapsz (2007)


Október 31-e, Halloween a boszorkányok és szellemek ünnepe. A felnőttek töklámpásokat faragnak, a gyerekek maskarába öltözve járják a házakat és azt mondogatják: Adsz vagy kapsz! A tulaj pedig, ha nem akarja, hogy rohadt paradicsommal dobálják meg a házát, édességgel kedveskedik nekik. Az ünnep alkalmából négy rémmese elevenedik meg. Az egyikből kiderül, hogy a középiskola igazgatója elvetemült sorozatgyilkos, a másik a Piroska és a farkas sajátos változata. A harmadik helyi legendát idéz, míg a negyedik az öregember bűnhődését mutatja be, amiért nem adott cukrot a Halloweenkor kopogtató gyerkőcöknek.

Sikoly 1-2-3-4

A történet Woodsboroban játszódik. A magányos Sidney édesanyja nemrég gyilkosság áldozata lett, apja pedig éppen üzleti úton van. Ekkor bukkan fel a végletekig rafinált sorozatgyilkos, aki klasszikus horrorfilmekből vett kérdéseket tesz fel telefonon leendő áldozatainak, és aki nem tud válaszolni... Senki sincs biztonságban, mindenki gyanús, az áldozatok száma pedig egyre gyarapodik. Sidney-n áll, hogy barátaival meg tudja-e fékezni a gyilkost.

A texasi láncfürészes (2003)

1973. augusztus 20-án a rendőrséget egy isten háta mögötti tanyára vezényelték Travis megyében, Texasban. Amit Thomas Hewitt, a helyi vágóhíd egykori munkásának síri hangulatú házában találtak, az olyan vérfagyasztó volt, hogy egész Amerikát sokkolta és rémületbe ejtette. 33 megölt ember, 33 lemészárolt áldozat földi maradványait találták itt, sokak szerint minden idők legszörnyűbb, többszörös gyilkosságának helyszínén. Az áldozatainak bőréből készült groteszk maszkot viselő, láncfűrészét fenyegetően meglóbáló gyilkos a lapok címoldalára került.

A megtörtént esetet feldolgozó, A texasi láncfűrészes hátborzongató utazásra hívja a nézőt. A főként reklámfilmeket rendező Marcus Nispel az 1974-ben készült, s hazánkban bemutatásra nem került, ma már klasszikusnak számító The Texas Chainsaw Massacre című film remake-jét készítette el. A film érdekessége, hogy az 1974-es filmet szintén Daniel Pearl fényképezte. 

Haláli hullák hajnala (2004)

Shaun a törzshelyén, a Winchester Pubban tölti zsákutcába jutott életét legjobb cimborája, Ed társaságában, emellett állandóan veszekszik az anyjával és elhanyagolja a barátnőjét. Amikor Liz kiteszi a szűrét, Shaun rászánja magát, hogy ráncba szedje életét. Újra el kell nyernie barátnője szerelmét, rendbe kell hoznia a kapcsolatát anyjával, és szembe kell néznie a felelősségteljes felnőttkor nehézségeivel. Balszerencséjére azonban zombijárvány tör ki. Shaun, Ed, a mama és a mostohaapa, valamint Liz és barátai a Shaun által ismert legbiztonságosabb helyen, vagyis a Winchesterben barikádozzák el magukat. 

A halott menyasszony (2005)

Victor és Victoria az esküvőjükre készül. Az egész rokonság nagy izgalommal várja a nagy napot, csak a pár nem, hiszen előző nap ismerik meg egymást. Victor mivel a próbaesten elrontja az eskü szövegét, az erdőbe bújik el, hogy másnapra rendesen betanulja. Szerepébe annyira belelódul, hogy ráhúzza az egyik gyökérre a karikagyűrűt. Ám meglepetten látja, hogy mégsem egy gyökeret jegyzett el, előbukkan a halott menyasszony, kinek a szíve már évek óta nem dobog, de azóta is a hű társat, és szerelmet keresi, és abban reménykedik, a lánykérés során most meg is találta.

Hotel Transylvania 1-2

Drakula Gróf ötcsillagos kastélyába szervezi meg kislánya 118. születésnapi ünnepségét A házigazda mindenkit meghív, aki fontos: Frankensteint és bájos menyasszonyát, a Múmiát, a láthatatlan embert és Vérfarkast és a rengeteg kiskölykét. A szülinapi parti igen jól alakul, mindenki csodásan érzi magát, amíg észre nem veszi, hogy a kastélyba keveredik egy ismeretlen idegen, egy félelmetes húsvér fiatal fiú! Legnagyobb veszélyben azonban mégiscsak az ünnepelt, a Drakula lánya van, hiszen első látásra beleszeret a jóképű ember fiúba.

 

 Ti várjátok már a Halloween-t?
Melyik a kedvenc filmetek erre az alkalomra?

 

Puszii, Ivett

 

A bejegyzés trackback címe:

https://makeupfan.blog.hu/api/trackback/id/tr9413068264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása